Святкування Рош-Ходеша місяця Елул у громаді Кам’янського

2 Элула 5784 (5 Вер, 2024) | С, Свята

1 Елула 5784 (4 вересня 2024) у благодійному центрі «Бейт Барух» і синагозі «Бейт Реувен» (м. Кам’янське) відбулися урочисті заходи на честь Рош-Ходеша (новомісяччя) місяця Елул.

Чоловіки та жінки клубу «Золотий вік», учасниці Міжнародного освітнього проєкту “Колель Тора”, учні та педагоги приватного ліцею “Бейт Менахем Любавич” на чолі з Головним рабином міста реб Леві та з турботою і любов’ю ребецн Діни Стамблер зібралися, щоб возвеличити значущість цього дня.

У перший день кожного місяця євреї відчувають особливу прихильність Вс-вишнього. А Рош-Ходеш Елул має ще більш важливе значення в долі кожного єврея. Тому що Елул – місяць милосердя і прощення. Протягом цього місяця ми готуємося до Судного дня, аналізуємо свої вчинки протягом року, прагнемо виправити помилки та вдосконалити характер.

Ще один звичай, прийнятий у цей час, – сурмити в «шофар» після молитви «Шахаріт», щодня, починаючи від новомісячного Елула і до дня, що передує передодню Рош-Гашана. Звуки «шофара» покликані розбудити серця, змусити народ здригнутися напередодні «Грізних днів» і налаштуватися на майбутній суд Вс-вишнього.

Усі присутні стоячи і з великою увагою прослухали сурми в шофар у віртуозному виконанні Леві Іцхака Стамблера, Головного рабина Кам’янського.

buttons