buttons

Музей синагоги: ми відкрились!

11 Адара II 5784 (21 Бер, 2024) | Музей громади, С

Напередодні Пуриму в благодійному центрі “Бейт Барух” і синагозі «Бейт Реувен» (м. Кам’янське) свою першу експозицію представив новостворений музей історії і культури єврейської громади Кам’янського-Дніпродзержинська.

А першими відвідувачами стали нинішні члени єврейської громади міста. Вони уважно роздивлялись старовинні предмети побуту, історичні фотографії, документи, які вдалося зібрати за цей час. Жваве спілкування розгорнулося навколо стендів з унікальною духовною літературою кінця XiX початку XX ст.

Відвідав музейну експозицію й головний рабин Кам’янського реб Леві Стамблер.

Отже, можна сказати, що знайомство з музеєм пройшло вдало. А попереду ще багато роботи. До речі, нагадуємо, що долучитись до поповнення колекції може кожен.

В нашому музеї за адресою: вул. Любавичського Ребе, 5 на Вас чекає Ліза Юхимівна Бєлінська, з якою можна поспілкуватись, розповісти історію власної родини, поділитись документами або предметами побуту минулих років, які збереглися у ваших родинах.

Ви також можете зателефонувати по номерам (068) 576-77-07, (067) 640-18-08 або написати листа на електронну пошту: school.oravner@gmail.com

Чекаємо на Вас!