buttons

Музей синагоги: робочі будні

19 Адара II 5784 (29 Бер, 2024) | Музей громади, С

З чого складається робота музею? Перш за все, це спілкування з людьми. Саме активні члени єврейської громади принесли нам свої сімейні реліквії, які й стали частиною першої експозиції, представленої напередодні веселого свята Пурим у фойє синагоги «Бейт Реувен» (м. Кам’янське).

Ми отримали чимало схвальних відгуків від перших відвідувачів, а у соцмережах підписники щиро дякували за збереження історичних свідчень минулого євреїв Кам’янського-Дніпродзержинська.

Це надихнуло нас продовжити пошуки унікальних свідчень, історичних документів і світлин, раритетних видань духовної єврейської літератури, а також старовинних предметів побуту минулих століть. І запрошуємо всіх долучитись до розширення експозиції.

Адже лише знаючи своє коріння, будемо мати міцне підґрунтя для впевненого руху вперед. Досліджуючи історію, розкриємо в собі безмежні можливості самопізнання, духовності й сили єврейського народу, який у всі часи зберігав традиції, віру та переконання.

А ще ми продовжуємо працювати над створенням генеалогічних дерев членів громади. Тож, якщо Ви або Ваші родичі володіють будь-якою інформацією про життя євреїв Кам’янського в різні історичні періоди, прохання поділитись з нами крихтами цих унікальних відомостей.

Телефонуйте: (068) 576-77-07, (067) 640-18-08

Пишіть: school.oravner@gmail.com

Приходьте: вул. Любавичського Ребе, 5. Понеділок, середа, четвер — з 10:00 до 14:00.

Чекаємо на Вас!