buttons

Для размышлений…

22 Тевета 5778 (9 Січ, 2018) | Історія, ЗМІ про нас, Новини

А вот и дата “эвакуации евреев” Каменского – 9 января 1942 года.

По переписи, которая была проведена в сентябре 1941 года, в городе осталось 215 евреев. 25-я школа – это нынешний интернат (УВК “Гармония”) на ул. Мира (или 9 Мая).

Розпорядження Поліції
1. Всі жиди чоловічої та жіночої статі, незалежно від їх місця праці, повинні 9. І 42 р. до 13 годин з’явитися разом зі своїми дітьми для евакуації в середню школу № 25. Дозволяється з собою брати самі необхідні речі. Квартири закриваються на ключ. Ключі і документи беруться з собою. Хто цього розпорядження не виконає—буде розстріляний. Також будуть розстріляні особи, які знатимуть про місце перо буваннп жидів і не повідомлять про це. Пре це треба повідом ляти Німецьку Поліцію, Німецька вулиця, № 13. Будуть розстріляні особи, які приховуватимуть жидів або даватимуть їм місце для перебування.
2. Після того, як Українська Запобіжна Поліція відбула певне поліційне навчання, я скасовую видане мною розпоряд ження від 19 грудня 1941 р. Вона буде в найближчі дні охоро няти на посту важливі об‘екти міста та виконувати патрульну службу по місту.
Розпорядження, видані нею, мусять бути виконані. Поліцаї будуть носити пов’язку з надписам: Поліцай… (поточний номер). Кам’янське. Крім цього вони можуть виправдати себе завжди німець кою службовою довідкою. Поліцаї, які перебувають д районі, мають ті ж функції і пра ва, які мали до цього часу. 3. Помічені неодноразові випадки, що мешканці міста, коли Біржа Праці надсилає їх на роботу—цієї вимоги не виконують. Якщо в майбутньому такі випадки будуть повторюватись, то винні будуть покарані тюрмою. Начальник СС та Поліцгйного Гарнізону, Кам’янське, 6. січня 1942 р.

Ссылка на публикацию в газете: публикация