buttons

Музей синагоги: маємо власне ім’я

13 Ияра 5784 (21 Тра, 2024) | Історія, Музей громади, С

Музей, який створюється при благодійному центрі «Бейт Барух» та синагозі «Бейт Реувен» (м. Кам’янське), відтепер має власне ім’я.

א אידישע נשמה

(А Ідише Нешуме), що означає «Єврейська душа». Таку назву затвердили засновники, реб Леві та Діна Стамблер.

І це ім’я справді передає основну місію музею – зберегти єврейську спадщину Дніпродзержинська-Кам’янського, об’єднати покоління, передавши її надбання нинішнім та майбутнім членам громади.

Долучитися до поповнення музейних фондів може кожен. Якщо у Вашій родині зберігаються старовинні предмети релігійного спрямування, духовна єврейська література, тексти релігійного змісту, надруковані або написані від руки сойфером, кіпи, мезузи, свічники, таліти або інші предмети єврейської релігії або обрядового одягу, звертайтеся за телефонами: (068) 576-77-07, (067) 640-18-08.

Пишіть: school.oravner@gmail.com

Або приходьте: вул. Любавичського Ребе, 5 (понеділок, середа, четвер з 10:00 до 14:00).

А ще ми продовжуємо роботу над створенням генеалогічних дерев членів громади. Тож якщо Ви або Ваші родичі володіють відомостями про життя євреїв Кам’янського в різні історичні періоди, прохання поділитись з нами цією унікальною інформацією.

Також ми будемо раді старовинним фотографіям єврейських родин, світлинам кам’янських синагог (по вул. Поштовій та вул. Василівській), предметам і документам, що пов’язані із релігійною складовою життя євреїв міста.

Чекаємо на Вас!