buttons

Талановиті діти – майбутнє України

2 Тамуза 5775 (19 Чер, 2015) | Ліцей, Новини, Новини ліцею

Савинский Добрыня

Савинский Добрыня

Діти – майбутнє нації, інтелектуальна еліта, гордість, честь, надія і сподівання країни. Завданням освітянської спільноти є підтримка обдарованих дітей, інвестиція в майбутнє нашої України.

Організація навчально-виховного процесу в НВК «Ор-Авнер» надає можливість впроваджувати ініціативу батьків для всебічної підтримки нахилів учнів. Адже творча дитина потребує комфортних умов для самореалізації за своєю індивідуальною освітньою траєкторією.

Гордістю нашої школи є незвичайний хлопчик – Савінський Добриня. Неординарна зовнішність, виняткове ім’я, розумні очі відразу привертають увагу. Добрині 8 років, а він – учень 5 класу. Маючи неабиякі розумові здібності, хлопчик навчається за індивідуальною програмою. Досягнуті успіхи свідчать про систематичну та цілеспрямовану роботу батьків дитини та педагогів школи, які наполегливо розвивають інтелектуальні здібності та творчі нахили учня. У хлопчика багато захоплень: музика, теніс, футбол, але незмінними залишаються шашки, скрипка та книги.

Найголовніше захоплення Добрині – шашки. Зацікавив його цим спортом батько – Савінський Дмитро Олександрович. Коли хлопчику виповнилося 3 роки, батько сідав поруч і вирішував із ним найпростіші шашкові задачі. З 4 років почав приймати участь у спортивних змаганнях. Батько вчив: головне – повага суперника та вміння достойно прийняти поразку. Це було складно для маленької дитини, тому були і розчарування, і сльози. Перший успіх прийшов у 5 років, коли він потрапив у трійку призерів на міських змаганнях. Довго боровся за перше місце. І ось мрія здійснилася. Добриня пішов у перший клас і отримав 1 місце в міських змаганнях по шашкам – 64 серед дітей до 10 років. А далі срібний призер Чемпіонату України з шашок – 64 серед «Юних надій» (2014), чемпіон області з шашок  – 100 серед « Юних кадетів» у класичній грі, бронзовий призер чемпіонату України з шашок -100 серед «Юних надій» у класичній грі, бронзовий призер чемпіонату України серед «Юних надій» у блискавичній грі (2015), друге місце на чемпіонаті світу по шашкам в Болгарії.

Награды, грамоты, медали Савинского Добрыни

Награды, грамоты, медали Савинского Добрыни

В травні 2015 року Добриня став переможцем обласного конкурсу «Обдаровані діти – надія України» в номінації «Юні спортсмени». Церемонія нагородження відбулася в Дніпропетровській облдержадміністрації. Урочисте підведення підсумків творчих змагань традиційно провели до Дня захисту дітей та напередодні Свята останнього дзвоника. Цьогоріч в конкурсі «Обдаровані діти – надія України» взяли участь понад тисячу дітей з 4 по 11 класи.

Талановита дитина, як яскрава зірка на небосхилі, вимагає до себе особливої уваги. Тому педагогам і батькам  необхідно піклуватися про неї, щоб вона перетворилася на гарну, повну сил зірку, яка буде нас радувати своїми успіхами.