buttons

Кінус а-Шлухім 5784

1 Кислева 5784 (14 Лис, 2023) | С, Хасидут

У Нью-Йорку (штат Нью-Йорк, США) розпочав роботу найважливіший щорічний єврейський Форум “International Conference of Chabad-Lubavitch Shluchim”, у якому беруть участь тисячі посланців Любавицького Ребе в усьому світі та численні партнери і друзі Любавицького руху. Головний рабин Кам’янського реб Леві Іцхак Стамблер наразі приймає участь у Форумі.

У рамках “Кінус а-Шлухім” відбувається безліч панельних дискусій, круглих столів, симпозіумів, зустрічей з обміну досвідом, а також інших форматів для обговорення актуальних проблем, причому як у найширшому, так і у вузькому колі. Серцем “Кінус а-Шлухім” є всесвітньо відомий осередок Любавицького Руху – синагога “Севен Севенті”, що розташована в Брукліні, Нью-Йорк.

Одним із ключових заходів щорічного Форуму посланців Любавицького руху, які працюють у багатьох країнах світу, є спільна молитва на оелі – місці поховання Шостого та Сьомого Любавицьких Ребе — Йосипа-Іцхака та Менахема-Мендела Шнеерсонів.

Традиційно, у “Кінус а-Шлухім” беруть участь не лише самі посланці Ребе, а й запрошені ними представники громад — спонсори та меценати єврейських проєктів. Вони мають статус “гостей Форуму” і для них передбачена окрема насичена програма. Кульмінацією обох частин “Кінус а-Шлухім” традиційно стане грандіозний гала-банкет.