buttons

Новий закон про статус англійської мови

13 Сивана 5784 (19 Чер, 2024) | Ліцей, Новини, С

У приватному ліцеї “Бейт Менахем Любавич” благодійного центру “Бейт Барух” і синагоги “Бейт Реувен” (м. Кам’янське) вчителі приділяють особливу увагу вивченню англійської мови. Вони намагаються занурити дітей у мовне середовище настільки, щоб ця мова стала їм як рідна. У деяких сім’ях практикується спілкування англійською нарівні з івритом та українською мовами.

Нещодавно Верховна Рада ухвалила Закон про статус англійської мови в Україні. Законом закріплюється статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в нашій країні. Також передбачено, що кожен, хто здобуває в закладі освіти повну загальну середню освіту, вивчає в цьому закладі державну та англійську мови. Кожен учень має пройти державну підсумкову атестацію з англійської мови.

Згідно із законопроєктом, у закладах дошкільної освіти забезпечується обов’язкове вивчення англійської мови для дітей старшого дошкільного віку. Заклади дошкільної освіти забезпечують обов’язкове використання англійської мови в освітньому процесі для дітей раннього, молодшого дошкільного та середнього дошкільного віку.